Hydration challenge accepted: I double my water intake for 10 days, and here’ s what went down

Self-experimentation, as it relates to health and wellbeing, is my jam. Als iemand die de kracht van gepersonaliseerde voeding hoog in het vaandel heeft staan, ben ik bereid om alles te proberen om te zien hoe het mijn gevoelens beïnvloedt. Terwijl ik de laatste 5 jaar heb besteed aan het verfijnen van de mix van voedingsrijke, ontstekingsremmende voedingsmiddelen die ik eet om te bepalen wat me in staat stelt om mijn best te voelen (schreeuw naar Territorium omdat het een groot stuk van die puzzel is), had ik me niet zo veel gericht op de hydratatievergelijking.

dus toen mijn collega me uitdaagde om mijn wateropname te verhogen, accepteerde ik graag haar voorstel.

het doel: dagelijks 10 dagen lang mijn lichaamsgewicht (in lbs ) in ons water consumeren. Ik ben een klein mens, en dat is nog steeds veel water voor de meerderheid van ons om elke dag te drinken. Ik heb mijn ervaring van dag tot dag opgenomen, voor het geval je besluit om met jezelf te experimenteren.

Waarom doe ik dit, zou je kunnen vragen? Naast het feit dat ik zelden een uitdaging voorbij laat gaan, laten we eens kijken waarom drinkwater geweldig is voor ons:

 • ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water, dus we hebben het nodig om te overleven en te gedijen
 • bloed is 90% water, dus het drinken van een voldoende hoeveelheid helpt ons zuurstof te leveren aan de rest van het lichaam
 • het helpt uw huid elastisch te blijven (helloooooo jeugdige gloed!)
 • het ons helpt met Het reguleren van onze lichaamstemperatuur
 • het helpt het proces van spoelen gifstoffen in ons lichaam
 • Het behouden van de nierfunctie
 • Het kan voorkomen constipatie
 • Het houdt uw gewrichten gesmeerd, waardoor u minder risico op verstuikingen & stammen

Er zijn zoveel meer voordelen, maar ik stop er – ik denk dat je het punt dat ik maak, dat is dat gehydrateerd verbetert bijna ALLES.

eerder dit jaar begon ik een maand durende zoektocht om te bepalen of de hype rond selderijsap alles was wat het bleek te zijn. Om mijn bevindingen over dat experiment samen te vatten, merkte ik een aantal grote voordelen voor mijn huid en energie, maar vond dat het triggerde mijn Prikkelbare Darm Syndroom.

sommige mensen beweren dat de reden waarom mensen zulke “magische” resultaten zien van het dagelijks drinken van selderiesap alleen maar betere hydratatie is, gezien het hoge watergehalte van selderij. Als voormalig onderzoeker die graag dingen test, besloot ik te onderzoeken: zou ik dezelfde voordelen voor mijn huid en energie te zien van drastisch verhogen van mijn dagelijkse waterinname als ik deed consumeren 16-20 oz van selderij sap elke ochtend?

voor de goede orde, voorafgaand aan dit experiment dronk ik ongeveer 40-45 gram water per dag – minder dan aanbevolen, maar waarschijnlijk meer dan de gemiddelde persoon. Ik veranderde niets anders over mijn routine tijdens deze tien dagen (dwz: ik bleef 3-5 keer per week oefenen, eet ten minste één maaltijd per dag, en prioriteren slaap), zodat ik eventuele veranderingen aan de verhoogde waterverbruik kon toeschrijven.

en daarmee, laten we gaan!

het is altijd vrij gemakkelijk om gemotiveerd te zijn op de eerste dag van iets (een van de redenen dat het starten van nieuwe diëten zo populair is), dus ik voelde me behoorlijk dang goed de eerste dag van mijn experiment. Het enige probleem? Het drinken van meer dan het dubbele van de hoeveelheid water die ik gewend was maakte me zo vol. Ik probeerde nippen op mijn waterfles de hele dag, en eindigde kort simpelweg omdat dat veel water in mijn systeem maakte me echt vol en zwaar voelen. Ik moest ongeveer 32 ounces drinken aan het einde van de nacht, wat helaas leidde tot veel uitstapjes naar de badkamer gedurende de nacht.

opmerkelijke veranderingen: geen, anders dan de hele tijd vol te zijn van al het water dat in mijn buik klotst.

dag 2:

ik voelde me vandaag zeker minder vol-het is verbazingwekkend hoe snel ons lichaam zich kan aanpassen aan verandering. Ik voelde me echt gehydrateerd, en mijn plas was vrij duidelijk. Het probleem van vandaag: ik moest de badkamer gebruiken om de 30 minuten of zo. Dit was behoorlijk vervelend, vooral toen ik in een werkvergadering was. Dat gezegd hebbende, ik vond het makkelijker om mijn water goal vandaag te raken. Ik wilde rond 19:30 klaar zijn, zodat ik niet de hele nacht wakker zou zijn, en ik was in staat om al mijn water binnen te krijgen om 19: 00. De aanpak van vandaag was het drinken van 4 oz vrij snel elk half uur of zo, en dat werkte echt goed voor mij vanuit een consumptie standpunt – niet zo goed vanuit een badkamer standpunt.

opmerkelijke veranderingen: duidelijk Plassen, veel meer toilettochten. Buiten dat, te vroeg om echte veranderingen op te merken.

dag 3:

vandaag zag eruit als Dag 2-niet moeilijk om mijn waterinname te krijgen, maar nog steeds plassen als een gekke vrouw. Vandaag dronk ik ongeveer 32 oz tijdens mijn training, die hielp me niet te drinken zo veel de rest van de dag.

opmerkelijke wijzigingen: niets anders dan de dag ervoor.

dag 4:

Ok, dus vandaag is waar dingen begonnen te gebeuren. Eerst merkte ik dat ik eigenlijk dorstiger werd, wat super raar is. Ik neem aan dat waanzinnig gehydrateerd zijn dorst zou voorkomen. Vandaag realiseerde ik me dat ik verkeerd was in die veronderstelling. Ik hunkerde naar water, en als ik zelfs dertig minuten zonder water ging, voelde ik me superdorstig. Door nu, het bereiken van mijn lichaamsgewicht in oz was gemakkelijk peasy.

opmerkelijke veranderingen: hoe meer water Ik drink, hoe meer dorst ik krijg. Ik merkte vandaag ook dat mijn huid er fris en dewy uitzag toen ik wakker werd. Mijn man zei dat ik eruit zag alsof ik gloeide. TBH echter, soms denk ik dat hij gewoon dingen zegt die ik wil horen.

dag 5:

vandaag was de dag dat ik, WOW – ik zie hier een aantal echt merkbare veranderingen. Ik voelde me geweldig, had een beetje extra stuiteren in mijn stap, en mijn huid zag er geweldig uit. Op dit punt was ik nog steeds superdorstig de hele dag, maar gelukkig hoefde niet zo vaak te plassen. Ik merkte ook mijn opgeblazen gevoel naar beneden een beetje (mijn IBS maakt me super gevoelig voor een opgeblazen gevoel). Dag vijf was het moment waarop ik bij mezelf dacht: “ja, dit was een fantastisch idee.”

opmerkelijke veranderingen: mijn kringen onder de ogen zagen eruit alsof ze een beetje waren vervaagd, mijn huid zag er prachtig uit en mijn opgeblazen gevoel nam af.

dag 6:

dit was een zaterdag, en het weekend bleek zeker moeilijker te zijn omdat ik mijn waterfles niet overal bij me had. Ik eindigde met het drinken van ongeveer 16 oz op een moment om de paar uur als gevolg van dat, die was zeker minder comfortabel voor mij dan nippen de hele dag. Ik had ook een paar cocktails op vrijdagavond, en voelde me uitgedroogd vanmorgen, dus ik dronk 32 oz binnen een uur en een half van het ontwaken en voelde me veel beter!

opmerkelijke veranderingen: normaal drink ik 1-2 cocktails of glazen wijn op een weekendavond en voel ik me daarna nooit zo slecht. Ik was verrast hoe uitgedroogd ik me dit weekend voelde. Ik kan alleen maar aannemen dat mijn lichaam nu gevoeliger en responsiever is op mijn niveau van hydratatie, nu het herkent hoe ware hydratatie voelt.

dag 7:

ik heb vandaag een paar uur geslapen (een zondag) en oh jee, ik realiseerde me dat ik enkele uren kostbare waterdrinktijd miste! Met mijn raam ingekort (omdat ik die avond ook vroeg naar bed ging), moest ik de laatste helft van de dag echt veel water drinken. Ik voel me nog steeds geweldig!

opmerkelijke wijzigingen: niets nieuws.

dag 8-9:

durf ik te zeggen, tijdens de dagen 8 en 9 heb ik eigenlijk een volle gallon water gedronken! Dit is meerdere oz meer dan mijn oorspronkelijke water doel. Ik had de hele dag voortdurend dorst. Eerlijk gezegd, ben ik een beetje nerveus dat ik mezelf installeer om mijn wateropname constant te verhogen. In dit tempo zal ik tegen het einde van 2019 4 liter per dag drinken. Dat gezegd hebbende, mijn huid ziet er geweldig uit, mijn opgeblazen gevoel blijft dalen, dus misschien is het het waard?

opmerkelijke veranderingen: voortdurend dorst.

dag 10:

ik ben officieel een slaaf van mijn waterfles – maar ik vind het wel leuk.

mijn algemene conclusie uit dit experiment is dat het drinken van zoveel water, hoewel een lichte belasting, zeker de gezondheid en het welzijn kan verbeteren. Ik ervoer dezelfde voordelen als het drinken van selderiesap, maar zonder de negatieve spijsverteringssymptomen. Er kwam niets slechts van het drinken van meer water (behalve, je weet wel, alle plaspauzes in het begin – maar wees niet bang, mijn lichaam paste zich aan binnen de eerste week). Dit is een gewoonte die ik zeker wil houden.

als u uw energie wilt verhogen, uw huid wilt verbeteren en uw spijsvertering wilt ondersteunen, probeer dan deze 10-daagse uitdaging en kijk wat u ervaart.

enkele TIPS om aan de slag te gaan:

 1. koop een leuke, herbruikbare waterfles. Mijn nalgene heeft het volgen van mijn wateropname veel beter beheersbaar gemaakt, plus herbruikbare waterflessen zijn geweldig voor onze planeet.
 2. houd deze waterfles altijd bij u. Elke keer als ik mijn waterfles vergat, eindigde ik aan het eind van de dag met water drinken, wat leidde tot meerdere wake-up calls gedurende de nacht. Slechte slaap = ongelukkige Carina.
 3. wat dat betreft, doe jezelf een plezier en eindig je doelwateropname ongeveer 2 uur voordat je naar bed gaat. Dit wil niet zeggen drink geen water als je dorst hebt na dat, maar raak je doel eerder op de dag, zodat je niet drinken vlak voor het slapen gaan.
 4. maak uw water leuk! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan gewoon water beu worden. Als je net als ik en wil een beetje afwisseling in uw dag, gooi een aantal citrus wiggen of een paar muntblaadjes in uw waterfles ‘ s nachts. Zeef ze uit in de ochtend, en voila, je hebt smaak water!
 5. registreer uw ervaring. De meesten van ons zullen niet bijhouden met een gewoonte, tenzij we zien tastbare voordelen, en de beste manier om die voordelen op te merken is door het documenteren van het proces.

over de auteur

Carina behaalde haar Master ‘ s degree in Nutrition aan de National University of Natural Medicine en heeft haar opleiding gebruikt om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren door middel van voedsel.

Carina werkt als culinair manager in DFW en werkt samen met onze lokale chef-koks om kant-en-klare, allergeenvriendelijke maaltijden te maken. Ze gelooft sterk in het idee dat gezond eten niet saai hoeft te zijn en wil een menu samenstellen dat innovatief en voedselrijk is, zodat klanten nooit hun smaak hoeven op te offeren voor hun gezondheid.

als Carina niet werkt, kunt u zien dat ze actief blijft met haar man en twee Australische herders.